06-53368535

HOE HELP IK?

Doelgroepen. Pardon, communities

Soms wilt u praten met (niet tégen) kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Of gezinnen in de randstad met een modaal inkomen. Of ondernemers die korter dan 3 jaar geleden een bedrijf gestart zijn. Een andere keer zijn het ICT-ers die overwegen van baan te wisselen of senioren in Drenthe die we willen vertellen dat ze subsidie kunnen krijgen om een tweede toilet te plaatsen.Best veel doelgroepen-zeg ik het weer-communities dus.

Iedereen heeft weer andere communicatiedoelstellingen. De één wil vooral nieuwe klanten en de ander gaat het vooral om meer omzet bij bestaande klanten. Een derde zoekt vooral gekwalificeerde nieuwe werknemers en een vierde gaat fuseren en wil dat helder en overtuigend vertellen aan iedereen die ermee te maken heeft.

Best veel uitdagende communicatiedoelstellingen dus.Daarmee help ik u graag.

 

Adviseur zonder winkel

Wanneer u de groenteman vraag om een menusuggestie is de kans erg groot dat hij u veel groente aanbeveelt. Hetzelfde geldt voor de slager die juist veel vlees zal adviseren. Veel adviseurs kunnen nooit echt objectief zijn omdat ze een eigen winkel hebben waar ook verkocht moet worden.

Onafhankelijk adviseur

Door een adviseur zonder eigen winkel in te huren bent u verzekerd van werkelijk objectief communicatieadvies. In het contact met externe communicatieleveranciers (reclamebureaus, internetbureaus, drukkers e.d.) kan een onafhankelijk adviseur die aan uw kant staat veel toegevoegde waarde hebben bij het nemen van de beste beslissingen.

Wie adviseert u?

Het is bijna niet mogelijk dat u alle kennis vandaag in huis heeft om op alle communicatiegebieden de beste keuzes te maken. Waarschijnlijker is het dat u probeert signalen die u in uw directe omgeving opvangt zo goed mogelijk toe te passen in uw marketing en communicatiebeleid.

Door wie laat u zich adviseren?

Ook laat u zich adviseren door collega’s en bijvoorbeeld uw reclamebureau, internetbureau, PR-Bureau, media-adviesbureau of drukker. En dat betekent dan weer dat u uw handen logischerwijs meer dan vol hebt aan het uitvoeren en bijsturen van de bestaande communicatie-activiteiten.

De grote beurt

Het is belangrijk om nu en dan uw communicatiebeleid een grote beurt te geven. Het is ook goed om daar een deskundige buitenstaander bij te betrekken. Die specialist moet u niet zelf in huis willen hebben, die kunt u nu ook gewoon huren. Iemand met veel communicatie ervaring die denkt in maanden en schrijft in dagdelen. Iemand die vijftien jaar lang communicatieplannen en merkenstrategieën heeft geschreven. Iemand die weet wat realistisch is met welk budget en hoe je verschillende media op elkaar kunt laten aansluiten.

Iemand die aan uw kant staat en u werkelijk objectief adviseert. Iemand zonder eigen winkel waar ook verkocht moet worden. Iemand die zelf of samen met uw eigen marketingmensen kan helpen een werkbare visie op uw communicatie te ontwikkelen. Op die manier kan er een blijvende en gezond communicatiebasis voor de nabije toekomst worden gelegd.